Världen är i otid, men i tid är världen


IMG_20160205_093800
Ibland tror jag att man reflekterar lite för mycket över saker runt omkring, istället för att tillvarata de fantastiska sakerna i livet som man har här och nu. Ni vet, de där små sakerna som annars glöms bort och inte längre betyder någonting förrän man upplever dom nästa gång efter några år och frågar sig själv ”Varför har jag inte gjort det här oftare?”.

Den här morgonen spenderas på ett café där jag har väldigt mycket tid till att kunna fundera på vad det faktiskt är jag har, vad jag saknar, vad jag vill och vart jag vill vara om 5 år. Den bilden är ju såklart inte så kristallklar som man kanske helst vill se att den ska vara, men den klarnar nog lite mer varje gång man sätter sig ner och funderar över livet och dess innehåll som påverkas av olika händelser. För 5 år sedan kan jag ju garantera att jag inte drömde om att ha det livet jag har idag, på gott och ont. Jag har så mycket mer idag än jag trodde att jag skulle ha samtidigt som jag inte uppnått saker jag ville då på grund av att jag har gjort andra val här i livet.
IMG_20160205_090530Nu sitter jag här på caféet på hörnet, kollar på människor som sitter runt om i lokalen. Skaran på ålder och erfarenhet sprider som långt, säkerligen från 20 jordsnurr till betydligt flera. Och många har säkert funderat på samma sätt som jag gör nu, ”Vad njuter jag av att göra? Och vad vill jag egentligen att livet ska ge mig?”. Men en sak är säker, livet ger och livet tar och det är enbart det livet ger som vi kan påverka. Det är allt det här fantastiska som livet ger som vi kan välja vad vi vill göra med. Ta till oss, eller skjuta bort.

På caféet fick jag äran att njuta av en god varm choklad och en mycket trevlig Chiapudding med nötter och hallon på.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s